Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Dialoog, tweerichtingsverkeer, two-way symmetric communication: waarachtige, moderne communicatie moet van twee kanten komen en op basis van gelijkwaardigheid. Inhoud en timing zijn ook belangrijke componenten. Evenals als begrip en respect voor de ander: wijsgerige communicatie is het onderwerp bezien door de ogen van de ander.

Het is volbracht, verzuchtte minister Borst en half christelijk Nederland viel over haar heen. Normaal wordt een Bijbels citaat blijde toegejuicht. Maar van één van de slotzinnen van de Here Jezus moest Borst afblijven. En al helemaal rond Pasen en bij gelegenheid van dit onderwerp. Ik vond het wel een passend citaat: ondraaglijk lijden, euthanasie, een in de wereld unieke wet en dan dit amen.
Wijsgerige communicatie: beste verontwaardigende, het was mevrouw Borst die het zei, Allereerst een vrouw (de psychologie leert ons dat die intuïtief en invoelend zijn) en vervolgens een mens, van wie duidelijk is dat ze geen vlieg kwaad zou willen doen.
Timing: nota bene rond Pasen! Welaan, een beter tijdstip is nauwelijks denkbaar. Een wet, gebaseerd op humaniteit, de wederopstanding van de erkenning, dat het lijden maar voor Eén was weggelegd. Fijntjes reageerden de krekels in NRC-Handelsblad: Wanneer had ze het dan moeten zeggen? Met Allerzielen?

Inhoud: in drie woorden geeft Borst het gewicht van de wet aan en de moeizame weg daar naartoe.
Tweerichtingsverkeer. Lichaamstaal kan heel duidelijk zijn:het meisje dat met een wegwerpgebaar reageert op het aanzoek van de verliefde jongeman. Met hun reactie openbaarden de gelovige politici en hun achterban een collectieve lichaamstaal: blijf van deze heilige woorden af. Als het zo gevoelig ligt, waarom dan niet elke week gefulmineerd tegen de stroom godslasteringen op de voetbalvelden, vaak close-up in beeld gebracht. Er wordt op de velden wat afgegodvЕ. Avond aan avond in de huiskamer. Maar de Hoop Scheffer kijkt wel uit. Voetbal is pas echt heilig. Daar zit het electoraat.

Vloeken, lafhartig van achteren aanvallen, een elleboogje, het mag allemaal. Voetbal is oorlog, zei Rinus Michels en geen generaal die zich beledigd voelde. Voetbal is heilig, een heilige oorlog dus. Met hun stilzwijgen op dit gebied lopend christelijk denkenden een groot gevaar. Ik zie het al voor mij. Nederland wordt uiteindelijk nog eens wereldkampioen met Van Gaal (die G is al fout) als coach, die in de buurt van een welgekozen feestdag uitroept:ЕЕ.!
Ik ben benieuwd wat er dan gebeurt.

Interessante artikelen

Is er een alternatief voor het klassieke tweespan goed-en-kwaad? Ook wel te ontmoeten in de gedaante van licht versus donker. Of in het religieuze strijdduo het vrome versus het ketterse. Waarom houdt


Uw voorstellingsvermogen wordt met dit artikel aangesproken. Stel dat de Commissaris van de Koning in Groningen het egocentrisme van Den Haag beu is, de NAM uit de provincie weert en met de antirandst


Er is onmiskenbaar een teneur om korte zinnen te schrijven. De moderne media en hun kosten leggen hun format dringend op. Wie twittert een mooie zin van 50 woorden? Het argument is dat men in een lang