Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Griekenland is er weer bovenop.De financiële situatie is zodanig dat weer geleend mag worden op de ‘vrije’ markt. Hallo zeg, bijna nog 300 miljard euro schuld. Door leningen in het verleden en toch al rijp voor nieuwe leningen.

Zijn er al kopstukken uit die vroegere bedrogtijd terechtgesteld?

Tot 2050 a 2060 moeten de geldschieters nog op hun centen wachten. Dan moet Griekenland decennia een overschotsbegroting kunnen presenteren. De mensen die hen leenden zullen al dood zijn in 2050. Vele Nederlandse burgers zullen hun centen dus nooit terug zien. Dat is het echte verhaal. verdomme.

Banken leenden de Grieken buitensporig en roekeloos. Liepen die risico? Jazeker, maar dat risico zou worden weggenomen door milljarden aan steun uit de zakken van EU-burgers. Die vervolgens ook nog eens die banken mochten redden tot op de dag van vandaag. Hoe oneerlijk kan een systeem zijn.

Jan Modaal is altijd de klos. Onze leiders (de president van de Nederlandse Bank en de minister van Financiën) horen uit schaamte harakiri te plegen. De achterliggende reden: als Griekenland failliet gaat en uit de EU valt, wordt het een prooi van Rusland. Nou en? Alsof Rusland er een failliet en bedriegend land zonder grondstoffen bij kan hebben.

Ooit excuses aan deze Europese bondgenoten gehoord? Of een diepe dankzegging uit Athene? Of gratis vakantie voor alle geldsteuners. Welnee. Integendeel, wel verwijten aan de EU, dat wij het allemaal verkeerd zagen en teveel vroegen aan grootschalige ingrepen.

Nee, Griekenland is er nog niet bovenop, maar het feit dat ze alweer geld mogen lenen oet onder diepe protesten worden omgezet in een afspraak dat elke cent geleend geld onmiddellijk in de afbetaling wordt gestopt met de bijkomende regel, dat de banken geheel en al zelf voor het risico opdraaien. U mag dit eisen, want u bent klant bij de banken. Morgen even vragen als u er toch bent: beste bankmeneer/mevrouw , u gaat niet lenen waarvoor ik later moet opdraaien.

Als we dit massaal doen, honderdduizenden tegelijk, maken we heel kalm duidelijk dat de banken overstag moeten en hun goede klanten moeten bedienen. 

Interessante artikelen

Als gevolg van het geslonken vertrouwen in de banken zullen alle medewerkers van banken dit jaar de bankierseed afleggen. Dit gebeurt in navolging van de bankdirecteuren die dit al eerder deden. Met z


De doorsnee Nederlander. Die bestaat natuurlijk niet, maar ik gebruik deze term voor een man of vrouw die de verzameling is van wat wij onszelf toedichten aan Nederlandse eigenschappen. Die doorsnee N


Eerbied voor het leven is mij aangeboren. Van een strenge leerschool thuis was geen sprake, wel ondersteuning voor die houding. Ook later waren er geen duidelijke ervaringen of ontmoetingen die mij he