Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Minister Wiebes zei, dat hij baalde van de misrekening, waarbij oude energiecijfers waren gebruikt. Zou hij ook naar buiten zijn gekomen als niet de media de echte uitkomst zouden hebben gemeld.

Het is duidelijk dat lang niet iedereen er in dit jaar op vooruitgaat. Tientallen procenten burgers niet. Zijn chef Rutte heeft dus ook een valse belofte gedaan. Komt die hier nog op terug?

Het is makkelijk genoeg om dit recht te zetten. Met onmiddellijke ingang de belasting op energie, te beginnen met gas verlagen. Dat hoeft geen maanden te duren. Maar alles zal al wel uitgegeven zijn.

Fouten komen meer voor of tegenvallers. Waarom niet 5 miljard van het beschikbare budget jaarlijks in reserve houden om tegenvallers of misrekeningen te kunnen repareren? En als er geld overblijft dit bijvoorbeeld in de pensioenfondsen stoppen als deze te maken krijgen met lage rentes.

En niet zeggen de overheid komt altijd geld tekort, er blijft niets over. Maak eens actief werk van het terugdringen van uitgaven die niet tot goede resultaten leiden.

Ps De kosten va het klimaatakkoord van Baudet, die hij schat op 1000 miljard, Is dat werkelijk buiten de orde? Reken tussen 2020 en 2050 op 30miljard per jaar. Dat klinkt niet overtrokken. Dan zitten we al op 900 miljard euro in 2050, nog los van tegenvallers en misrekeningen.

Interessante artikelen

2015 was eigenlijk een Jaar van Hoe het niet moet. Ik ga u niet lastig vallen met een opsomming van alle negatieve gebeurtenissen. U weet het langzamerhand allemaal wel, als was het maar omdat kranten


Onder de uitdrukkelijke voorwaarde van 'als we de krant (Telegraaf, 17/2) moeten geloven', moeten we aannemen, dat de helft van de PvdA-Tweede Kamerfractie vindt, dat partijaanvoerder Cohen geen leidi


Rusland reageerde al in termen van eenzijdig onderzoek en propaganda voordat het rapport was gepresenteerd over de aanslag op vlucht MH17. De proeven die het BUK-bedrijf deed om de Nederlandse bevindi