Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Minister Wiebes zei, dat hij baalde van de misrekening, waarbij oude energiecijfers waren gebruikt. Zou hij ook naar buiten zijn gekomen als niet de media de echte uitkomst zouden hebben gemeld.

Het is duidelijk dat lang niet iedereen er in dit jaar op vooruitgaat. Tientallen procenten burgers niet. Zijn chef Rutte heeft dus ook een valse belofte gedaan. Komt die hier nog op terug?

Het is makkelijk genoeg om dit recht te zetten. Met onmiddellijke ingang de belasting op energie, te beginnen met gas verlagen. Dat hoeft geen maanden te duren. Maar alles zal al wel uitgegeven zijn.

Fouten komen meer voor of tegenvallers. Waarom niet 5 miljard van het beschikbare budget jaarlijks in reserve houden om tegenvallers of misrekeningen te kunnen repareren? En als er geld overblijft dit bijvoorbeeld in de pensioenfondsen stoppen als deze te maken krijgen met lage rentes.

En niet zeggen de overheid komt altijd geld tekort, er blijft niets over. Maak eens actief werk van het terugdringen van uitgaven die niet tot goede resultaten leiden.

Ps De kosten va het klimaatakkoord van Baudet, die hij schat op 1000 miljard, Is dat werkelijk buiten de orde? Reken tussen 2020 en 2050 op 30miljard per jaar. Dat klinkt niet overtrokken. Dan zitten we al op 900 miljard euro in 2050, nog los van tegenvallers en misrekeningen.

Interessante artikelen

Op 16 september 1965 is de eerst miljard m3 aardgas aan het Groningenveld onttrokken. Seismisch onderzoek was al in de jaren ’50 begonnen. In lijn met hun kernactiviteit zochten Shell en Exxon naar ol


Twee rechtszaken in Nederland hebben nu als onderwerp de vraag of de beklaagde bij zijn volle verstand was tijdens daden als neuroloog of chantage van Linda de Mol. De rechter zit nu voor de onmogelij


In het westen van de Atlantische Oceaan ligt een gebied waar soms schepen en vliegtuigen op mysterieuze wijze verdwijnen. Althans zo luidt de mythe. Het wordt de Bermuda Triangle genoemd. De EU lijkt