Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

 Pas op, het echte onderhandelen moet nog beginnen. Er is nog slechts een akkoord tot een akkoord.

Allereerst moet het Griekse parlement vier pittige wetten in twee dagen maken en aannemen. Dat kan niet anders dan broddelwerk zijn. In Nederland duurt het aannemen van wetten 6 maanden tot een jaar. En dan gaat het soms over wie er op het rijwielpad mag of moet rijden.

Mocht het de Grieken lukken, dan moet ons parlement (Twee Kamers) zich diep gaan schamen.

Ook andere parlementen in EU-landen komen nog aan bod. Als deze allemaal instemmen met de akkoord-voorstellen, dan moeten de onderwerpen een voor een in Brussel verder worden uitonderhandeld.

Ondertussen krijgen de Griekse banken dan alvast een overeind blijven-tranche. Achter elkaar worden dan de spaarcenten opgenomen en is dat deel van die 80 miljard euro,dat niet linea recta weer terugkomt naar IMF, ECB en banken alhier, snel opgesoupeerd. Volgende overboeking graag.

 

Intussen spelen we Rusland in de kaart. De bemoeienis van Obama betrof een mogelijke uittreding van Griekenland, waardoor Rusland ook zijn invloed zou kunnen doen gelden. Grappig werkwoord in dit verband. Waarom glimlacht Putin nu? Omdat hij het Russische volk kan voorhouden dat men in het westen zo bang is voor Russische invloed dat men een bevolking van 10 miljoen eerst 200 miljard euro leent en vervolgens nog eens 80 miljard daar bovenop. Putin noemt dit de anti-sanctie. Vervolgens staat de EU en wie nog meer voor de volgende opgave, nl. om Oekraïne te steunen, want dat land is nagenoeg failliet en breekt op als daar geen geld in wordt gepompt. Rusland bouwt pijpleidingen om Oekraïne heen ten einde daardoor aardgas naar EU-landen te verkopen en wij openen banktransportleidingen om geld naar het oosten te sturen, want met Roemenie en Hongarije zijn we er ook nog niet. Duitsland is in de EU de grootste geldmotor, waardoor de Duitsers 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog alsnog de rekening mogen vereffenen. Dat gaat de Duitsers niet lekker zitten.

De EU krijgt beheer en toezicht over o.a. Griekse energiebedrijven. Wat stoken die Grieken om stroom te krijgen? Uranium, kolen en aardgas? Als het dit laatste is, komt dat gas straks, daar komt-ie, vooral van Rusland.

De vraag is ook nog: hoeveel bezitsinvloed Rusland al niet heeft in dit gebied?. Griekenland zelf en zeker ook Cyprus.

De EU is begonnen aan een uitputtingsslag. Eindeloze stromen hulpzoekende vluchtelingen, open Oost-Europese grenzen en Islamitische stamgevechten op ten minste vijf plaatsen in het aangrenzende Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Gooi ik nu alles op een hoop? Welnee. Regeren is vooruitzien. Negeren is achteruit kachelen.

Interessante artikelen

De Tweede Wet van de Thermodynamica zegt, dat bij elke overgang van energie van de ene vorm in een andere vorm nuttige energie verloren gaat. Anders gezegd die overgang verloopt niet 100% effectief.


De jongste theorieën wijzen op de hersengroei bij mensen als resultaat van een seksuele wedstrijd tussen geslachtsgenoten. Maar de vraag is nu of ons denkvermogen niet doorschiet en een betwijfelbaar


De Grieken hebben geen 320 miljard euro staatsschuld. Nee, ze hebben 320.000.000.000 euro staatsschuld. Dat is toch hetzelfde zult u zeggen. Koel in cijfers wel, maar in de perceptie niet. Ik verklaar