Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Bemerkingen:

  1. Tsipras vecht voor zijn land voor wat hij waard is. Goed of slecht: hij vecht. Dat moeten we hem nageven.
  2. Als EU-politici hun rug even recht zouden houden, kwam het akkoord om een akkoord te sluiten er niet natuurlijk.
  3. Onze premier Rutte voorop. Hij zei: geen cent meer naar Griekenland twee jaar terug. De VVD was het met hem eens, maar hij bukt nu, omdat A) de Griekse pijn zo hoog zou zijn en B) wat we niet te horen krijgen: de druk van Amerika om Griekenland niet onder Russische invloed te laten verkeren.

Simpele vraag: kon hij dit zelf en met al zijn deskundigen niet voorzien????

Het spijt me maar als je dit als leider van een land niet kunt voorzien, moet je beheerder van een speeltuin worden. Omdat ik Rutte van domheid niet verdenk, noch de VVD, moet ik concluderen dat er verborgen agendakrachten zijn!!! Ik wacht op het tv-interview waarin hij keihard wordt doorgezaagd,.

  1. Mevrouw Merkel zegt, dat het vertrouwen eerst moet worden hersteld. Beste mevrouw Merkel, dat is mijn vak. Vertrouwen dat op zo’n grote schaal is beschaamd kan in geen twee of drie generaties worden hersteld. En zeker niet in een week of een maand. Vertrouwen heeft een draagtijd van generaties.
  2. Heb ik daarvoor argumenten? Jawel, onderweg zeiden de Grieken dat Duitsland nog herstelbetalingen vanuit de Tweede Wereldoorlog zou moeten uitvoeren. 70 Jaar na dato, de argwaan en het verwijt zijn nog levensgroot aanwezig. Slim op de ziel van de Duitsers gespeeld. Want in hun hart zijn heel wat Europeanen het ermee eens, hoewel het met de huidige situatie geen iota te maken heeft. Natuurlijk drukten de Grieken op de pijnlijke historische plek van de Duitsers. Heel strategisch. Zo mix je feiten met emotie. En bespeelt de Griekse herinnering onder het volk.
  3. Voorts, wat beweegt Frankrijk c.q. Hollande om zo pro-Grieks te zijn? Hij praat over Europees belang en Europees belang is ook Frans belang. De groeten!!! Frankrijk geeft al jaren geen gehoor om zijn begrotingstekort onder de drie procent te brengen. Frankrijk wil het Engels helemaal niet als gemeenschappelijke Europese taal. Frankrijk zweert bij kernenergie, omdat het daarmee vooral onafhankelijk wil blijven in de energiesector. Op zich niet onverstandig, maar ten opzichte van de EU-ontwikkeling, volstrekt averechts. Ik begrijp het wel. Maar Frankrijk is helemaal niet pro-Europees. Frankrijk is eerst en vooral La France, dan een hele tijd niets en dan pas…ja wat? Ik zou eerst onder de bank kijken. Overigens deze houding geldt voor menige EU-lidstaat. Ook begrijpelijk. Het zijn soevereine staten, eeuwenoude culturen en de Europese stammen staan argwanend tegenover elkaar. Er is namelijk geen gemeenschappelijke, overkoepelende doelstelling en bereidheid tot vereniging, hetgeen betekent het opgeven van eigen culturele genen. Vraag het KLM. Ja, maar het idee van Europese vrede dan. Als die vrees voor onmin er nog is, wat klopt er dan niet binnen de EU? In ieder geval is er geen vertrouwen. 

Merkel vraagt om vertrouwen. Laat nu een kenmerk van politiek zijn, dat vertrouwen iets is van lammetjes en goedgelovigen. Alle politici hebben Machiavelli gelezen. Zijn werk is de Bijbel voor politici. Bedenk bijvoorbeeld: er is nog geen EU-krant of zender waarvan de journalisten er stevig in knallen. Lees Eco's nieuwste boek maar: het Nulnummer. Alle media zijn landgebonden. Verdeel en heers is het fundament onder de EU-zg. eenheid. Niet zodra wordt het spannend, gaan ze met twee of drie aan tafel zitten. Gaat het om geld met 18 en gaat het om vrede met 28 of gaat het om het sturen van een leger met weer een andere verdeling. Vertrouwen vereist wederzijdse overgave. Kom daar eens om.

Interessante artikelen

De Haagse geluiden lijken erop te wijzen, dat de coalitiepartijen een compromis hebben gevonden. Of dat een gulden middenweg is, moet nog worden afgewacht. De PvdA zal het de VVD moeten gunnen om met


Veel van mijn blogs zijn zeer kritische beschouwingen over van alles en nog wat in de grote wereld. Deze keer betreft het een Nederlander die we allen een beetje kennen. Geen miljoenen verdienende top


Dit is het derde en laatste artikel inzake de discussie over tolerantie en intolerantie.

Beknotting van vrijheden ten aanzien van nieuwkomers zou in conflict zijn met onze eigen normen en waarden en