Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Als Feijenoord de laatste zeven wedstrijden allemaal wint, wordt Feijenoord kampioen.

Als ze punten morsen en Ajax wint alle wedstrijden die er nog te gaan zijn, wordt Ajax kampioen. Als beide clubs in de slotfase onderuit gaan, dan kan PSV nog eerste worden.

Kortom elke club die nu minder dan 21 punten achterstaat op de competitieleider kan nog kampioen worden als zich een vreemde ramp voltrekt.

Zo ongeveer verliepen de voorspellingen en analyses van de verkiezingen. De VVD heeft verloren, want 8 zetels minder dan in 2012. De VVD heeft gewonnen want met ruime meerderheid eerste.

De PVV heeft verloren vergeleken met hun hoogste stand in de peilingen. De PVV heeft gewonnen want van 15 zetels nu naar 20. Het populisme is tegengehouden, want de PVV is niet de grootste geworden. Het populisme is toegenomen, want elke linkse partij is kleiner dan de PVV en FVD is er ter rechterzijde nog bijgekomen.

Groen Links heeft een reuzenstap gezet met een verviervoudiging van 4 naar 16 zetels. Daartegenover heeft op links de PvdA een historische nederlaag geleden. Over het geheel genomen is Nederland naar rechts opgeschoven. Vanuit de Rode Hoed-constructie kan Nederland nog steeds een centrum-linkse coalitie krijgen.

Het blijkt, dat iedereen gelijk heeft als hij zijn eigen vertrekpunt kiest. Een beetje van links naar het midden. Een beetje linkser. Meer populistisch. Minder populistisch.

Nederland wil eenheid, harmonie en met gezamenlijke kracht vooruit. Maar de SP wil niet met de VVD in een regering. D’66 en Groen Links liggen op hoofdpunten ver uiteen. De PvdA is tijdelijk of misschien wel voorgoed impotent. Met de PVV wil niemand. D’66 staat binnen een zeer fundamenteel onderwerp mijlenver van CU en SGP (voltooid leven). FVD wordt met achterdochtige ogen aangekeken. VVD en Groen Links hebben een zeer groot meningsverschil over de investeringsdoelen en dus waaraan de economische winst moet worden uitgegeven. Nederland als één grote LAT-relatie

De partijen zijn het eigenlijk maar over één ding eens: de staatsschuld. Want daar doet niemand wat aan. En dus zijn ze het van de weeromstuit ook eens over de tegenhanger: we gaan uitgeven. Het betekent dat niemand in zijn algemeenheid wil bezuinigen. Wel de ene partij op het ene onderwerp en een andere op een ander onderwerp, maar niet als principe. Ook niet in het vorige kabinet. Men bezuinigde wel, maar niet van harte. VVD en PvdA moesten wel. Het geld was er gewoon niet. Het was dus eigenlijk geen beleid, maar tegenzin en noodgedwongenheid. We krijgen geen kleinere overheid, want we willen meer zaken uit de commerciële sfeer. De volgende competitie zien we de drie zelfde clubs weer bovenaan. En ZZP-er gaat staan voor ‘zelfstandigen zonder portefeuille.’ En tot slot: robots nemen ook het werk over dat er niet meer is, de zg blikken coalitie.

Ik doe ook maar eens een voorspelling. Er komt een coalitie. Een stap verder, er komt een coalitie van minstens vier partijen. Het wordt hoe dan ook een onderlinge gedoogcoalitie. We blijven in de EU en gaan ons voor zo lang deze regeringsperiode duurt kapot ergeren aan de onmacht van die EU op wereldniveau. De zorg blijft kwakkelen en voorlopig is iedereen schors, want zijn stem kwijt. Het onderwijs blijft stapelen en vooral met het onvermijdelijke ‘je leven lang doorleren.’ Als je niet wijzer wordt, moet je immers blijven doorleren. “Groningen kan het schudden’; mijn tegenslogan wat betreft “Laat Groningen niet zakken.’ Een variant is nog: Groningen blijft in beweging. En wat betreft de klimaatverandering? Het gaat meer regenen. Tot slot nu: er komen meer Waterlanders. Lees het zoals u wilt.

Interessante artikelen

Zonenergie biedt alles wat we zoeken. Vanwaar die afstandelijkheid?
Deze eeuw maken we de grote omslag in energiegebruik.
De fossiele brandstoffen gaan nog een eeuw of daaromtrent mee als het om voorr


De overeenkomsten tussen Clinton en Trump

 

Los van het gooi- en smijtwerk van beide presidentskandidaten waarin het lijkt of er grote verschillen zijn, kan worden geconstateerd dat er ook grote ove


Divide et impera. Houd de burgerij verdeeld en heers. Het is een aloude strategie, waarbij verdeeldheid onder de tegenstander zorgt voor zwakte van de oppositie. Is dit de aanpak op regeringsniveau bi