Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Soms heb je niets toe te voegen. Hooguit je eigen mening te geven. Lubach vanavond liet haarfijn zien hoe alle feiten over Nederlandse groene energie halve cijfers geven of vernachelende statistieken. Ook officilele onderzoeksorganisaties hopeloos.

Het is regelrecht bedrog met informatie. 150 Kamerleden horen nu op te stappen alsmede een hele regering. Groene energie in Nederland bedraagt nog geen drie procent, maar berichten moeten doen geloven dat dit vele procenten hoger ligt, terwijl gebruikers die denken dat ze goed groen zitten aan alle kanten wordem bedrogen. Ze stoken certificaten.

Ik vertel u nu dat met dat doel van 12 miljard m3 aardgasproductie hetzelfde bedrogsprookje wordt voorgeschoteld.

Heel simpel. Hoeveel heeft Nederland zelf tenminste nodig op jaarbasis? Met 80 procent huishoudens die nog op aardgas zitten voor koken en verwarming. Met elektriciteitscentrales die op aardgas stoken en die we absoluut niet naar kolen ,olie of kern willen doen overgaan. Met de hele industrie. Met de contrachtleveringen elk jaar aan Duitsland, België en Frankrijk, los van elders. Met het mengvolume dat nodig is om zeegas op Groninger kwaliteit te brengen.

Kortom wat vertelt Wiebes niet? Wat verzwijgt Rutte en waarmee laten die 150 Kamerleden zich andermaal bedotten. Groningers zullen naar het lijkt op redelijke termijn vergoed worden. Reken op enige jaren. Maar de 12 miljard maximale productie is voorlopig een sprookje. En anders zullen alle Nederlanders zware belastingverhogingen ondergaan en zal er geen geld zijn voor de zorg, salarisverhogingen in het onderwijs en nog tien andere gebieden die aan pittige verbeteringen toe zijn.

Als je druk uit de Groningse ondergrond haalt, gaat de bodem bewegen en schudden, Als je de Nederlanders nog meer belastingen oplegt en daarmee gelddruk, gaat de bovengrond schudden en daarmee de multiculturele samenleving alsmede de solidariteit? Hoe? Ik leg het Jinek graag uit.

Interessante artikelen

Varkens en kippen kunnen niet geloven voor zover wij hebben kunnen vaststellen. Mensen zijn religieus, dieren niet. Zouden deze dieren wel hersenen hebben van ons niveau zouden zij dan gegeven hun rec


Premier Rutte kan het niet vaak genoeg zeggen: het gaat goed met ons land. Maar wat is zijn ijkpunt? Het mijne is 1960, toen ik 14 jaar oud was en de wereld leerde kennen door veel te lezen.

Vergele