Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

50 procent aan inkomen erbij: een kINGsize verhoging, zowel procentueel als nominaal. Het is geen bonus, maar een aandelenuitbreiding, waarmee ook nog eens de belastingen worden omzeild.

Een talkshowlid zei, dat andere CEO’s jaar bij commerciële bedrijven inkomens hadden van 6, 9 of wel 16 miljoen euro’s. Dus: wat is veel in het geval van 3 miljoen. Ik mag hopen dat haar uitspraak cynisch was van het zuiverste water.

Politici, vooral uit de Tweede Kamer, spreken er schande van. Helaas, dat zegt mij helemaal niets. Want, de media voerden onmiddelllijk Balkenende en Kok op. De eerste heeft als premier dergelijke verrijking scherp afgekeurd. Maar werd wel commissaris. De tweede, eveneens een voormalig premier, sprak indertijd als regeringshooofd van exhibitionistische zelfverrijking. Ik mag hopen dat hij zijn uitspraak gestand doet en als commissaris van ING opstapt als dit doorgaat.

Ook in de kranten werden vergelijkingen getroffen met de enorme salarissen van topvoetballers. Terecht, want in die sector speelt de waanzin beter dan de speler.

Ik denk altijd maar aan een grasveld waar één koe tweederde van het veld tot graasweide heeft en die andere 2000 koeien eenderde stuk grasland krijgen toegewezen. Dit beeld in een wei waarlangs je fietst of rijdt zou elk mens met stomheid en verontwaardiging slaan. Of neem een drukke rijkweg met drie rijbanen. Op twee daarvan rijden caogebonden de auto’s en vrachtwagens stapvoets door de drukte, maar op de linkerbaan komen slechts enkele ceo’s voorbij zoeven. Ook op weg naar hun werk.

Hoe leggen deze vaders (het zijn doorgaans, maar niet alleen maar mannen) dit uit aan hun kinderen? Is het nu ook zo dat bij gelijkschakeling vrouwelijke ceo’s dergelijke salarissen eveneens gaan claimen? In lijn met de geëiste emancipatie en gelijkberechtiging. Het zou zo logisch zijn als wat. Er zijn ook filmsterren die net zoveel of meer geld verdienen dan hun mannelijke tegenstanders.Het is maar wat een gek er voor geeft en in die vriije markt is de burger/klant de gek

Dit heet en is een fenomeen van de vrije markt. Alles mag en kan zolang het maar binnen de wet blijft. Dat men de ambtenarij en de nutsbedrijven zoals ziekenhuizen niet tot de vrije markt rekent of bestempelt, komt alleen maar omdat het dan onbetaalbaar zou worden. Een maatschappijk gevecht over de hoogste topsalarissen zou een arena met strijdende partijen te zien geven waar geen toeschouwers op de tribune zouden zitten, want ook alle vrouwen staan binnenkort op dit speelveld. Kortom, twee tellen doorgetrokken en de ING stap is slechts mogelijk in een situatie van elitaire voorkeursbehandeling.

Wat kan Den Haag doen? De gegarandeerde staatssteun intrekken en gelijktijdig een staatsbank openen waar mensen aan de top staan met een modaal inkomen. Voornamelijk vrouwen. Schiet dat ook op. Eens zien wat de ING-klanten dan doen?

Interessante artikelen

In een Amerikaanse schriftelijk medium oppert een artikel dat NATO binnen minder dan drie dagen de Baltische Staten overlopen zou kunnen zien door Russische troepen. Goh. Ik denk dat ook. Ik denk ook


Organisaties, of het nu overheidsdiensten zijn of bedrijven, houden van eenrichtingsverkeer. Hun houding is als die van bewoners van een huis met eenzijdige ramen. Zij willen graag naar buiten kijken