Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

17547009150409, wat is dit? Welaan dat ben ik. Ooit zeiden we dat we geen nummer wilden worden. Helaas dat zijn we allang. En als dit nog 1 nummer zou zijn, bijvoorbeeld iemands algemene codenummer, het mijne is 06581800 dan zou het nog behapbaar zijn. Maar nee. Bij Ziggo, het Waterbedrijf, Essent, de zorgverzekering en zo nog wat zijn het allemaal andere nummers. Mijn officiële nummer voor de Nederlandse overheid werkt vrijwel nergens. Allemaal aparte coderingen.

Ik heb een banknummer, een postcodenummer, en bij elke ander organisatie een of twee andere nummers, .

Sommige hebben meer cijfers dan er mensen op de wereld zijn, meer cijfers dan in het getal 7.000.000.000.

Ik kreeg een paar jaar geleden een boete in Frankrijk. Voor iets te hard rijden op een verder lege buitenweg. Jammer, maar ik was in overtreding. Het betaalcodeherkenningsnummer (26 cijfers en letters) van de boete, die ik een maand later ontving, bedroeg nog veel meer meer dan 7 miljard, het was een reeks ver voorbij het aantal zandkorrels op de aarde. Hoezo?

Ik ben aan het verhuizen. De energiemaatschappij, het tv-abonnement , het waterleidingbedrijf, de wifi-internet-relatie hanteren allemaal andere getallenherkenningscodes of noem het klantnummers. Bel je dan krijg je keuzemenu’s. Die vragen vervolgens die klantencode, je huiscode en zo nog wat. Dat gaat oma niet redden. Als ik een telefoontje verder ben heb ik 24 nummers moeten noemen en nog wat letters.

Ik wil in Nederland bekend staan met 1 overheidsnummer. Verder geen veroordelingen, bedrog of fraude en dus als normale, geen verdachte persoon,.1 van slechts 17 miljoen, vaak al jaren bekende burgers. En dat nummer geldt voor al mijn contacten met overheidsinstanties en commerciële organisaties. Maakt iemand daar misbruik van, dat dient deze verstoorder van een zeer doelmatig en eenvoudig systeem te worden gepakt en veroordeeld en wel zo dat die bedrieger nooit meer in de fout gaat. Hij verliest namelijk zijn nummer en bestaat dus niet meer als onderdeel van het collectief en moet alles individueel aanvragen gedurende 10 jaar en uiteraard de kosten van die aparte behandeling per keer betalen.

Interessante artikelen

Veel van mijn blogs zijn zeer kritische beschouwingen over van alles en nog wat in de grote wereld. Deze keer betreft het een Nederlander die we allen een beetje kennen. Geen miljoenen verdienende top


Tenzij Kiev en Moskou op korte termijn tot een vergelijk komen over een zekere verzelfstandiging van de Oost-Oekraïnse regio, waar separatisten zich proberen vrij te vechten van de Kiev-regering, bela