Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Het is duidelijk. Minister Blok kroop door het stof. Zijn tong werkte wel, maar zijn ruggengraat niet. Hij gaat nu als zogeheten aangeschoten wild door het leven. Eigenlijk hebben we niets meer aan hem. Ik hoopte nog zo, dat hij mijn communicatie-advies zou hebben opgevolgd.

“Beste Tweede Kamer. U vecht elke dag voor één van Nederlands meest eigen waarden. Dat is de vrijheid van meningsuiting. U eist nu mij dat ik mijn woorden en mening intrek en zeg dat ik het allemaal zo niet bedoeld heb. Maar dat heb ik wel. Het is mijn mening dat een land als Suriname waar een oud drugsdealer aan het roer staat en tegelijk iemand die hoofdverdachte is van de decembermoorden indertijd een failed state is.

Verder legde hij een relatie tussen de kwaliteit van genen en de cultuuruitingen van een volk. "Dat kan mis zijn, maar de wetenschap heeft nog steeds niet kunnen vaststellen of er geen verbindingen bestaan tussen genen en generatielang cultuurgedrag. Ik kan het mis hebben, maar u ook. Dat moet dus nog blijken. Vooralsnog is dit mijn mening en met die mening hebt u mij gekozen.”

(Overigens door wat worden genen gevoed? Is het werkeljk zo dat de receptuur tot gedrag in onze genen niet wordt beïnvloed door bijvoorbeeld 2000 jaar (cultuur)gedrag? Wetenschappers zijn het hierover allesbealve eens).

 

Vooral wat betreft die claim op vrijheid van meningsuiting ben ik uiterst benieuwd hoe de Kamer zou hebben gereageerd. Helaas dat spektakel maken we niet mee en in de tv-talkshows wordt dit ook helemaal niet aangeroerd. Net zo goed als dat men in die praatprogramma’s de kinderen die terug moeten naar Armenië met ach en wee bespreekt. Terecht,ze zouden ook hier moeten kunnen blijven na zoveel jaren. Maar nooit één keer bediscussieerde men de houding van de moeder die jarenlang achtereenvolgens uitspraken van rechters niet accepteerde en advocaten die het hoger beroep hanteerden als rationeel verzet en rekprocedure, incalculerend dat die kinderen alsmaar ouder werden. Wat een laagwaardige juristen. Zelfs de Raad van State werd terzijde geschoven. Deze kinderen zijn het slachtoffer van 1) hun moeder, 2) de rariteit dat je in dit landen eindeloos in beroep kunt gaan zonder niewe argumenten of feiten en 3) dat wij onze rechtstaat in de kou laten staan. Zeg het maar: hoeveel van die moeders willen we? En hoeveel van die halve praatprogramma's.

Interessante artikelen

Eerder schreef ik, dat veel beleid in de praktijk neerkomt op een besluit tot groei of krimp. Er moet meer worden geïnvesteerd in werkgelegenheid adviseren politici en economen om de huidige crisis te