Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

U kunt duizendeneen redenen hebben om Thierry Baudet niet het Kamerlid van uw keuze te vinden. Hij betoogde dat de begrotingsdiscussie een farce was vanwege de nietszeggendheid. De hele Tweede Kamer viel over hem heen. Dat de media dezelfde mening hadden, drong blijkbaar niet tot de regeringscontroleurs door. Net zomin als het wegwerpgebaar van veel Nederlanders. Als het maar even spannend werd, waren dit de antwoorden: "Daar kunnen we in dit stadium nog niet op ingaan, we zijn bezig een onderzoek in te stellen, we komen hier nog op terug en dit valt onder de vertrouwelijkheid."

Beste parlementariërs , uitgerekend Baudet sprak zonder last of ruggespraak!!! Er werd door jullie niet één verrassend alternatief voorgesteld. Alles, zo weet de burger al jaren, is in voorkamertjes dichtgetimmerd. Hoewel er grote kwesties spelen deden Rutte c.s. het debat (welk debat?) af met speels gemak.

Er komt een donderwolk aan kosten op de samenleving af als gevolg van de beoogde aanpak van de klimaatwijziging. Ordegrootte: tussen 40 en 50.000 euro’s rond 2040. Dus mensen dan wel hun kinderen zouden nu al moeten gaan sparen. In die periode kampen studerende kinderen nog met fikse studieschulden, hopen jong getrouwden genoeg spaargeld te hebben voor een fatsoenlijke woning voor hun opgroeiende gezin en zijn de zorgkosten het dubbele van nu. Een spaarpot met gasbaten is nooit aangelegd! Dat heb je als je niet echt discussieert of met nieuwe voorstellen komt.

Nee, Nederland geeft vantevoren nog even 2 millljard euro (PER JAAR) weg aan onbekende aandeelhouders in het buitenland. Hiertussen kunnen heel wat criminelen schuilen, zo bllijkt uit de witwasprocessen bij banken, We kennen de NV-aandeelhouders immers niet. (Sowieso een punt van verbetering dat kan worden voorgesteld: eigenaren dienen bekend te zijn).Ondertussen gaven we tientallen miljoenen weg aan gematigde ondemocratische gevechtstroepen in Syrië, fluiten honderden Polen met een uitkering het Wilhelmus in eigen land, maar incasseren zonder enige moeite dat steungeld bij het UWV, dat –let op – een onderzoek zal instellen, zeggen dat ze het te druk hebben –ja, vergeleken met die Poolse bedriegers wel- en verdedigt de regering zich met te stellen dat het maar om minder dan 3 procent van het totale uitkeringssaldo gaat. Want als het handelt om de minimalisering van ongecontroleerde uitgaven weet de bewuste minister altijd het percentage tot achter de komma. En nooit staat er dan een welsprekend Kamerlid op met de woorden: “Minister, maar 97% van de bevolking heeft hier last van en betaalt dus meer dan nodig belasting.”

Nee, het gaat goed met Nederland. Welaan de vele voorbeelden tonen dat het nog veel beter kan. Pas de regels streng doch rechtvaardig toe. En wees consequent. De boef heeft driekwart van zijn straf uitgezeten en komt op vrije voeten. Dan ook: de burger, die driekwart van zijn belasting heeft betaald, verder vrijstellen. Hoeveel ideeën wilt u nog Den Haag? En mijn buurvrouw en ik zijn nog niet eens parlementariër. Zij is van Poolse afkomst en heel slim.