Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Het armzalige plan om met de afschaffing van wattenstaafjes de milieuvervuiling te bestrijden is met één klap van tafel geveegd met de gooi naar een formule 1 –race in Zandvoort. Armzalig omdat stormen, droogtes, zeespiegelstijging niet zijn te bestrijden door deze staafjes uit te productie te halen. Dat alle kleine beetjes helpen gaat niet op als je dat effect teniet doet door een lawaai- en emissie-evenement als autoraces. En dat notsa bene ook nog in een nauwelijks voor veel  verkeer toegankelijk Zandvoort met een circuit in de duinen . Prins Bernhard trekt een lange neus naar de regering met zijn belangenpoging als eigenaar van die racebaan aldaar.

Maar de regering zelf is minstens zo onnavolgbaar.. Minder verkeer graag, dus breiden we Schiphol uit en openen in Lelystad een tweede filiaal. Daar is net het ziekenhuis gesloten, maar let op. Wie spoedeisende hulp nodig heeft, wordt met een snelle helikopter naar Schiphol gevlogenen  vandaar met een raceambulance naar  Zandvoort. Hier staat nog wel een ziekenhuis, dat ook nog wordt verbeterd om raceslachtoffers op te vangen of mensen de onwel worden in de eindeloze file van en naar het circuit op de racedagen. Afreageren van de filefrustratie, dat zit er achter die formule I-wens. Hoe kom je er op? Als auto’s in de files stilstaan neemt het aantal ongelukken af. Veiligheid voor alles is de leus.  Meer wegen leveren, zo wijst onderzoek uit, meer files op en dus meer veiligheid. Wie de klimaatrace wint, staat nog niet vast. Voorlopig verwacht ik een storm van protest.  Het prijskaartje komt vooralsnog bij Zandvoort te liggen. De eigenaar van tientallen woonpanden in Amsterdam die bekend staat als I Amsterdam ronkt gewoon verder. Eens zien wie die 40 miljoen op tafel legt. Onderzoek naar een simpele stint kost maanden, maar dat er in die race 80 miljoen opbrengst zit, is binnen 24 uur bekend. Is ook al bekend naar wie die winst toegaat?

Interessante artikelen

De radiojournaliste meldde dat Koning Willem Alexander een blad had volgeschreven in het condoleanceregister inzake de ramp in Oekraïne. Dat klopte niet. Er stond op de bewuste pagina een tekst boven


De ECB oogst lof en kritiek met de stap om meer dan 1100 miljard euro in de EU te pompen. De lof baseert zich op het adagium dat meer geld tot meer investeringen tot meer economische groei leidt. De k


50 procent aan inkomen erbij: een kINGsize verhoging, zowel procentueel als nominaal. Het is geen bonus, maar een aandelenuitbreiding, waarmee ook nog eens de belastingen worden omzeild.

Een talksho