Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Vragen en overwegingen mbt de bootvluchtelingen

  1. De boten vertrekken vooral vanuit Libië. Geen wonder, er is niemand daar de baas en milities vangen alleen maar geld voor het sluiten van ogen.
  2. Aanpak: leg een marinekordon buiten de Libische wateren. Detecteer de verdachte schepen met Google Earth en e.a., enter deze en kieper kapitein en bemanning overboord. Ik garandeer binnen zes maanden nemen de overtochten af.
  3. Opvallend: de schepen en vluchtelingen vertrekken vooral uit Noord- Afrikaanse landen naar Zuid-Europese kusten. Libië voorop Ook vanuit Turkije met aan boord vooral Syrische vluchtelingen. Nog nooit gelezen over of gehoord van een schip dat vertrok vanaf de Noord-Turkse kust over de Zwarte Zee naar Rusland. Simpele vraag: waarom niet? Reden om de Russische maatregelen over te nemen?
  4. Pal de boeven. Ondervraag de vluchtelingen. Wie betaalden zij? Zijn die handelaars in dood en verdrinking echt niet op te sporen?
  5. Waar komt het geld terecht/? Hoeveel van die grof geld verdienende handelaren en mensensmokkelaars sponsoren ISIS?
  6. De echte reden? Veel bootvluchtelingen zijn jongemannen, weldoorvoed en met geld om de boot te betalen. Komen die echt voor brood en bed of vooral –hoe begrijpelijk ook – voor de westerse blingbling? Lees: auto’s, computers, kleding en hoe dan ook een welvarender leven. Los van vluchtelingen uit landen waar oorlogen woeden.
  7. Consequentie: Kusten waren vroeger sterkere grenzen dan overgangen over het land. Nu de landsgrenzen binnen de EU zijn vervallen gaat het vooral om de buitengrenzen. In Zuid-Europa zijn dat vooral kusten. Die bewaken we niet of zeer schamel. Eenmaal aan de (kust)grens is er geen reële terugkeer over water. De EU heeft het probleem zwaar onderkend van zijn interne grensverlaging waardoor er grenzen zijn ontstaan die sommige landen helemaal niet kunnen bewaken. Of zijn bijvoorbeeld Lampedusa of Sicilië hiertoe voldoende uitgerust met welke bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Oordeel zelf.

Interessante artikelen

De grenzen als het gaat om terrorisme zijn teruggetrokken tot betonblokken bij kerstmarkten, drukbezochte festivals en andere massabijeenkomsten. Samen met extra agenten of militairen uitgerust met ge


Heel Nederland gaat erop vooruit. Wel 1,5 gemiddeld genomen. Strikt genomen weten we dan nog niks op de Derde Dinsdag van September. Tegenover die generieke vooruitgang staat een voor iedereen geldend