Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Bij een Nieuw Jaar horen wensen, voorspellingen, voornemens, nieuwe gezegdes en woorden. Bij deze een overzicht van mijn hopen, vrezen, denken en willen doen.

 1. Een Unie is zo sterk als zijn zwakste schakel. De EU gaat grotere scheuren en twijfels laten zien. De verschillen tussen leden staan een eenheid in de weg. Dit betreft geld, cultuur en binnenlandse onrusten.
 2. Alle geld leidt naar Rome. De Italiaanse banken krijgen toch staatssteun. Ondanks dat de EU dit verbiedt. Maar Brussel houdt geen voet bij stuk, bang als men is om Italië te verliezen. Dit betekent een vergroting van de Italiaanse staatsschuld, dus minder afdracht, blijvende slechte leningen en dus ook meer betaling van de sterkere landen aan de EU en daarmee impliciet geldelijke steun naar Italië. Het precedent is geschapen.
 3. Helleningen. Griekenland lost de ‘lening’ niet af. Soepeler rentebetaling wordt ingevoerd. Toerisme groeit aanmerkelijk. Als men voor Italië de afspraken versoepelt, is dit een regelrecht precedent voor Griekenland.
 4. Strooigoed. De Rekenkamer kan over 2016 andermaal niet vaststellen hoe in veel landen de ontwikkelingshulp is besteed dan wel waar het geld terecht is gekomen. In steeds meer van die landen blijkt het moslimisme groeiende.
 5. Politiek is vooral een waterbedeffect. De oorlog in Syrië wordt beeindigd op nasmeulende burger- en stamgevechten na. Er opent zich een nieuwe oorlog met/tegen de Koerden, waarin Syrië en Turkije samenwerken.
 6. Wie het grote niet weert, krijgt het kleine dat deert. De vluchtelingenstroom vermindert, maar de problemen in de diverse asiellanden vergroten zich. De instroom gaat een waterkolkeffect opleveren. Dus door de landen heen draaien.
 7. De sancties tegen Rusland worden opgeheven. Een aanslag treft Moskou.
 8. Donbas verpaupert, waardoor vluchtelingen van daaruit in aantal toenemen. Met als gevolg dat Oekraïne in zwaar weer komt te verkeren.
 9. Als het kalf verdronken is, dempt men de put. De MH17-ramp blijft een open wond tussen twee kampen.
 10. Geld vloeit altijd van beneden naar boven. De resultaten van het Nederlands elftal blijven matig. Het grote geld zuigt onze kleine competitie verder leeg.
 11. Een diploma is geen paspoort tot een baan. Het aantal afgestudeerden ontmoet meer moeite om een redelijke bij hun opleiding behorende baan te vinden.
 12. Parttimewerken groeit in omvang. Flexibel werken wordt de nieuwe standaard. De markt voor vrouwen vermindert door verdrijvingsfactoren. Meer Nederlanders met een dubbele baan.
 13. In de Filippijnen wordt het een mensenrechtonvriendelijke staat van jewelste. De naam verandert in Puriteinen.
 14. We gaan naar de Chinees krijgt een heel andere betekenis. China rukt verder op in de wereld en wordt wereldmacht nummer 1 als het om geld gaat, hoewel de staatsschuld oploopt.
 15. Het is kiezen of kabelen. Duurzaamheidsactiviteiten nemen in Nederland toe, maar de vervanging van fossiel en kern loopt vertraging op.
 16. My home is my office.Woon-werkverkeer in combinatie met files leidt tot meer en meer thuiswerken. Het kindertal groeit.
 17. De nieuwe handenarbeid heet digitalisering. We gaan de vinger aan de pols houden. Digistress wordt een nieuw woord.
 18. Wat ik wil doen? Betere voorspellingen. Tot in december 2017.

Interessante artikelen

Vele mensen zijn van mening dat zingeving bij henzelf moet worden gezocht. Voor zover de kosmos een doel of zingeving zou herbergen, is daar met vragen niet achter te komen. We moeten in die werkelijk


U en ik en onze dierbaren leven op deze aardbol. Veel keus hadden we niet. Het is zogezegd een gegeven. Andere bollen à la Terra zijn er niet. In ieder geval niet in de buurt. Het is ook niet zo gemak


De taal van Noord-Korea en Amerika wordt over en weer steeds dreigender. Het is regelrechte oorlogstaal. Noord-Korea snap ik niet. Denken de leider en zijn harlekijnen aldaar nu werkelijk dat zij Amer