Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

Velen in parlement en volk verwerpen de afschaffing van de dividendbelasting voor Shell en Unilever. Wat nu als we (de Staat) voor dit bedrag hun aandelen kopen en de regering die aandelen in de staatspensioenpot stopt? Shell en Unilever krijgen goede aandeelhouders en doen impliciet hun best voor Nederlanders. Nederlanders worden na verloop van jaren een stevige belangenclub en krijgen de uitkeringen van hun winstaandeel bij hun pensioen gevoegd. Uiteraard met wisseling van hoogte net als aandeelhouders nu bij meer of minder winst. De belasting komt dan alsnog bij aandeelhouders terecht.

Ps  Afschakking was eerst 1,5 miljard euro. Liep naar 2 miljard en lijkt nu hoger uit te komen richting 2,4 miljard euro. Weer wordt er gesjoemeld en gelogen. Wanneer stuurt de Kamer de liegbeesten weg. Hun controleverantwoordelijkheid dwingt hiertoe.

Interessante artikelen

Parlementsleden, journalisten en burgers zetten om een veelheid van redenen vraagtekens bij de Nederlandse deelneming aan de militaire acties tegen het Libische Khadaffi-regiem. Een kernvraag is: welk