Warnercommunicatie

"Non nobis tantum nati"

De Russische wereldkampioene hoogspringen Isinbajeva beweert, dat wij haar uitspraken over de wetgeving aangaande homoseksualiteit in Rusland verkeerd hebben begrepen. Dit zei zij na felle reacties op die uitspraken.

Het gaat mij niet om haar standpunt op zich. Zij weet hoorbaar niet wat homoseksualiteit is. Feit is, dat Rusland vooral geen openlijke uitingen van deze geaardheid wenst. Je mag het of kan het wel zijn (homoseksueel), maar je mag het niet propageren of tonen. Die nuance moet de regering of wie ook wel aanbrengen, want er zitten bij naam en toenaam bekende homoseksuelen in de Doema. En dat weet het Kremlin ook wel. Overigens zitten deze standpuntinname en houding dicht bij die van Paus Franciscus. Zijn kan, doen mag niet.

Maar nu terug naar de hoogspringster: verkeerd begrepen.Hoe weet zij dit? Ik heb haar woorden gehoord en het was volkomen duidelijk wat zij zei, ook al was dit in pover Engels.Eigenlijk zegt zij dus dat ik dom ben en niet goed luisterde? Zij brabbelt en ik ben schuldig. Onzin, de weergave van haar antwoorden waren rechtstreeks. Mijn gehoor is goed en mijn begripsvermogen ook.Ter verdediging geeft zij aan, dat haar taalbeheersing van het Engels niet goed genoeg is, om zich duidelijk uit te drukken.Wel, beste hoogspringster, als je dat weet, laat je dan niet uit in een vreemde taal over zo'n heikel (juist nu in Rusland) onderwerp. Verder, ik hoorde in tweede ronde wat zij wel bedoeld had over te brengen. Dat verzwakt haar casus. Haar oorspronkelijke uitspraken kwamen niet in de buurt van de bedoelde uitspraken of omgekeerd. Ook al pas ik maximale Engelstalige poverheid toe, er zit een wereld van verschil tussen wat zij beweert, dat zij beoogd had te zeggen en wat zij in eerste instantie zei.

Conclusies
Isinbajeva liegt in haar reactie, zij legt de schuld bij de luisteraars, zij is dom, kan hoog springen en daarna laag vallen. Van communicatie heeft zij geen verstand.

Het is duidelijk: zij is het eens met de Russische regering. Ze wil binnenslands populair worden gevonden. Zij is hard ingefluisterd van bovenaf snel te ontkennen dat ze zei wat zij zei, want vlak voor de winterspelen in Sotchi kan Moskou geen negatieve publiciteit velen. En die 'deskundige' die haar heeft gezegd, dat zij het op een misverstand moest gooien, snapt helemaal niets van communicatie. Zoals zo vaak na zulke onhandige, doorzichtige rechtzettingen is de oorspronkelijke fout duizendmaal vergroot.

 

Interessante artikelen

Vorige week betoogde ik, dat beleid maken een kwestie is van kiezen. Kiezen tussen groeien of krimpen. Wat moet er groeien, wat kan er krimpen is de keuzevraag bij beleidsvorming. Omdat er meerdere mo


Onder de uitdrukkelijke voorwaarde van 'als we de krant (Telegraaf, 17/2) moeten geloven', moeten we aannemen, dat de helft van de PvdA-Tweede Kamerfractie vindt, dat partijaanvoerder Cohen geen leidi